"Някои хора смятат, че футболът е въпрос на живот и смърт. Не разбирам подобно отношение. Мога да ги уверя, че става въпрос за нещо много по-сериозно от това." Бил Шенкли
Home » Дербита » Борусия (Дортмунд) докосна титлата в Германия. Робен се превърна в антигерой

0
Голмайсторът Левандовски празнува отпразнуването на гола със своя треньор Юрген Клоп

Голмайсторът Левандовски празнува отбелязването на гола със своя треньор Юрген Клоп

В един вълнуващ мач Борусия Дортмунд победи Байерн Мюнхен с 1:0 и почти докосна титлата в Германия, като вече води с 6 точки пред втория 4 кръга преди края на първенството.

Ариен Робен се превърна в антигерой за Байерн Мюнхен

Ариен Робен се превърна в антигерой за Байерн Мюнхен

И докато играчите на Борусия празнуваха победата на препълнения „Сигнал Идуна парк“, на противоположния полюс се намираше Ариен Робен. Този иначе добър играч, се превърна в антигерой за Байерн при своето дългоочаквано завръщане на терена. Робен първо покри засадата при отбелязването на победния гол за домакините, пропусна дузпа, а след това в самия край на мача не можа да отбележи от близко разстояние.

Защитникът на Борусия Невен Суботич крещи в лицето на Робен секунди след пропуснатата дузпа

Защитникът на Борусия Невен Суботич крещи в лицето на Робен секунди след пропуснатата дузпа

„Това е изключително разочароващо, тъй като бих вкарал 10 от 11 дузпи“ заяви след края на мача Робен. „Сега те са почти шампиони“.

Треньорът на Байерн Юп Хайнкес беше лаконичен в изказването си в защита на Робен: „Не можем да го обвиняваме – понякога се изпуска дузпа или голяма възможност за гол. Сега Дортмунд имат големи шансове за титлата. Жалко, че не направихме 1:1, щяхме да имаме по-големи шансове, но въпреки това, ще се борим докрай“Напиши коментар


download thriller movies