ФИФА забрани на телевизиите да показват красиви жени

ФИФА препоръчва на телевизиите, предаващи Световното, по-рядко да показват привлекателни фенки в предаванията си. Както обясни шефът на отдела за корпоративна социална отговорност на ФИФА Федерико Адиеки, това ще се случи в кампанията за борба със сексизма. Запитан дали непоказването на фенки ще бъде официална политика на ФИФА, Адиеки отговори

Това е дейност, която, със сигурност, ще имаме в бъдеще – нормална еволюция.

Според организацията срещу дискриминацията във футбола FARE, сексизмът се превърна в основен проблем на Световното през 2018 година. FARE преброи повече от 30 случая на прояви на сексизъм по време на турнира. Директорът на FARE, Пиер Поуар, каза, че около половината от тях са случаи, когато жените репортери са били прегръщани или целувани пряко в ефир. Той смята, че недекларираните случаи на прояви на сексизъм по време на Световното са десет пъти по-големи. Федерико Адиеки каза, че ФИФА работи с организаторите на Световното първенство и руската полиция, за да идентифицира тези фенове. В същото време Поуар похвали световното първенство през 2018 г. заради липсата на проблеми с расизма.

Имаше няколко такива случая. Те [руснаците] изиграха огромна роля, за да могат гостите на турнира да се чувстват като у дома си.

Големият резонанс по време на Световната купа беше историята на журналистката на Дойче Веле, Жулиета Гонсалес Теран, която беше целуната от руски фен в ефир и хваната за гърдите. По-късно той се извини, а Теран каза, че му прощава.

Друг скандал е причинен от фотогалерията на агенцията Getty Images под заглавието “Най-горещите фенове на Световната купа”, съдържащи само снимки на млади момичета. Getty премахна галерията, заявявайки, че публикуването ѝ е грешка и ще се проведе вътрешно разследване.

Скоро можем да очакваме да забранят на красивите жени да посещават стадионите.

Споделяне
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Преди 6 години

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *