Трансферът на Кристиано Роналдо в Ювентус доведе до напрежение сред служителите на “Фиат”

Причината е, че сумата от 105 милиона евро, за колкото е купен Роналдо, ще бъде платена от дружеството “Exor”, което е собственик на “бианконерите” и автомобилния производител. В момента “Фиат” свива разходите си, а профсъюзите не са доволни.

Не сме съгласни, защото докато ние сме принудени да свиваме разходите, сега компанията дава милиони да се купи един футболист. Неприемливо е работниците да правят икономически жертви, гласи официалното съобщение на профсъюза.

На нас ни се казва, че времената са тежки, че трябва да се правят икономии, чакайки лансирането на нови модели, които никога не се появяват. И докато работниците и семействата им затягат все повече коланите, компанията решава да инвестира огромен паричен ресурс само в един човек! Честно ли е това? Нормално ли е един човек да печели милиони, докато хиляди семейства не могат да изкарат дори и до половината на месеца?

В завода на “Фиат” в Мелфи в Южна Италия се произвеждат два от най-масовите модели на “Фиат” – 500 и Пунто.

Кристиано Роналдо премина в Ювентус от Реал (Мадрид), където беше в продължение на девет сезона. Той ще получава по 30 милиона евро на сезон през следващите четири години.

Снимка: https://twitter.com/juventusfcen

Споделяне
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Преди 6 години

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *