Автор на емблемата е Пламен Йорданов.

Нова детска футболна школа основаха във Варвара

Нова футболна школа ДЮФК Варвара Феърплей беше създадена в септемврийското село Варвара през това лято.

Николай Василев
Николай Василев

Основател на школата е Николай Василев, бивш футболист на Зенит (Ветрен дол) и Балкан (Варвара). Водил е юношите на Зенит и децата на Балкан. В момента има две групи набор 2008-2010 с 14 записани деца. През лятната ваканция тренират четири пъти седмично на стадиона във Варвара. Школата има фейсбук страница, на която се публикуват новини, снимки и видео от тренировките.

На 18 август 2018 година, събота, “Варварските лъвчета” набор 2006-2007 изиграха първата си контрола срещу ФК София-спорт. Мачът се игра в София на игрището на столичното училище Любен Каравелов. Разликата в класите все още е категорична и “Лъвчетата” загубиха с 9:0, но те са отбор само на два месеца, докато футболистите на противника са заедно от 3-4 години. Но правилният път на развитие минава през такива мачове.

Николай Василев: Футболът ги прави щастливи

Засега се издържаме с лични средства и приятелска помощ до момента, в който встъпим като официално регистриран клуб, след което ще можем да оповестим и спонсори. Регистрацията се бави заради проблема в системата на търговския регистър и само това ме бави да узаконя дейността на школата. Сега играем приятелски мачове и ще участваме в турнири. След една година ще се включим в първенството, тъй като наборите, които подготвям аз, са по-малки от тези, които участват в Пазарджишкото първенство. Опитваме се да търсим силни съперници с оглед на това да черпим опит от много по-развити школи заради по бързото израстване. Концепцията и начинът на работа са измислени от мен, като за спомагане на осъществяване на нейното доизграждане, участват колеги педагози и то не само във футболно отношение, а също и за развитието на ценностната система на децата. Тренировките се провеждат на стадион “Балкан” и надявам се в бъдеще да продължим добрите си взаимоотношения с ФК Балкан.

Продължава да тече благотворителната кампания за обогатяване на библиотеката в село Варвара. Малките “лъвчета” всяка седмица даряват подбрани книги с предварително изготвен списък! Благодарение на свои приятели, които желаят анонимност, те успяха да съберат над 500 книги.

Другото същественото мероприятие, което отбелязаха като събитие, се осъществява със подкрепата на Сдружение “Нова България”, с помощта на което и на инициативата на младежите от село Варвара, децата участваха в почистването на Аязмото и околията на параклис “Света Марина”.

Споделяне
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Преди 6 години

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *