Арсенал уволни талисмана си

С вероятно най-лошата новина в последния ден на трансферния прозорец Арсенал обяви, че освобождава талисмана си Gunnersaurus в опит за „намаляване на разходите“.

Привържениците на Арсенал може би са очаквали да видят Сеад Колашинац, Лукас Торейра и Матео Гуендузи да напуснат в последния ден, но не и този човек. От клуба са решили, че ролята му вече не е необходима, тъй като няма публика на стадиона, но твърдят, че той ще се върне, когато феновете се завърнат на Emirates.

Джери Куи, който играе ролята на талисман от създаването ѝ през 1993 година, е освободен като част от текущия процес на рационализиране на клуба.

През август Арсенал обяви решението да направи 55 съкращения поради ефектите от пандемията на коронавируса върху финансите на клуба. Засегнати са много отдели – от проучване до търговия на дребно и маркетинг. Като работа на непълно работно време, напускането на Куи не се брои сред 55-те, но въпреки това е част от същия процес на намаляване на разходите. Липсата на фенове оказа значително влияние върху клуба, който разчита на приходите от мачовете повече от своите конкуренти – и без поддръжници на стадиона, ролята на Gunnersaurus вече не се смята за необходима.

Джери Куи е вътре в костюма на динозавъра още от създаването му през 1993 година, когато дебютира в Хайбъри в мач от първенството срещу Манчестър Сити, който домакините спечелиха с 3:0, и оттогава е постоянна част от домакинските мачове. Той остана верен на ролята си по време на изолацията, публикувайки поредица от публикации „Gunnersaurus at home“ в социалните медии.

В публикация, споделена със своите последователи в Twitter, Gunnersaurus разкри, че е гладил и работил в градината, след като е бил принуден да се самоизолира поради положителния тест за COVID-19 на Микел Артета през март.

Снимки: Twitter Gunnersaurus

Споделяне
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Преди 4 години

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *