Хърватия

Ако се класират за втория етап, повечето хора ще бъдат щастливи. Халфовата линия на хърватите е впечатляваща – Лука Модрич направи най-силния сезон в Реал (Мадрид), капитанът на Севиля Иван Ракитич е трансферна цел на повечето водещи клубове в Европа, а младокът Ален Халилович вече си осигури трансфер в Барселона. Като прибавим добрата форма на Манджукич и опита на Олич, можем да очакваме и нещо повече от този симпатичен отбор.

Хърватия - очаквания за отбора.
Хърватия – очаквания за отбора.

Популярност на треньора

Нико Ковач
Нико Ковач

Предишният треньор Игор Щимац не беше особено популярен, въпреки сравнително успешните квалификации, в които отстрани кръвния враг Сърбия. Променяше състава и тактиката за почти всеки мач, беше арогантен към всеки, който го критикува и се представяше като човек, който има мисия да “събуди” Хърватия (не само във футболно отношение). Така че всеки, който идва след него ще бъде популярен. Някои се съмняват във възможностите на Нико Ковач, тъй като той има малък опит треньор, но като цяло, е доста популярен сред феновете и рейтингът му засега е добър.

Играчи, които се появяват в реклами

Марио Манджукич участва в реклама на шоколадите Монд
Марио Манджукич участва в реклама на шоколадите Монд

Марио Манджукич участва в рекламата на шоколади Mond – игра, организирана от фабриката Zvecevo и Sportske novosti, ежедневен спортен вестник, като наградите са билети и пътуване до Бразилия. Глас зад кадър казва: “Искате ли да бъде част от световното първенство в Бразилия?”, а Манджукич отговаря “А-ха”. INA, петролната компания, която притежава най-много бензиностанции в страната, засне реклами с Едуардо да Силва, Ивица Олич, Стипе Плетикоса и Иван Перишич, които зареждат бензин и си купуват кафе, докато хората пожелават късмет.

Имат ли песен за Световната купа?

Привържениците имат химн, наречен Neopisivo (Неописуемо).

Кои играчи са добри или лоши за интервюиране

Капитан Дарио Сърна е най-отзичив, докато Манджукич е доста по-неразговорлив. Плетикоса винаги е много сериозен.

Играчи с необичайни хобита или бизнес интереси

Иван Ракитич притежава футболен клуб, състезаващ се в долните дивизии на швейцарското първенство.
Иван Ракитич притежава футболен клуб, състезаващ се в долните дивизии на швейцарското първенство.

Иван Ракитич е собственик на футболен клуб в родния си град на Мьолин, Швейцария. Той се наричат ​​FC Pajde, което най-добре се превежда като “приятели” или “другари”. По-големият му брат играе там, а баща му е председател. Веднъж годишно те организират демонстративна игра с гост-звезди, включително и играчи от националните отбори на Хърватия и Швейцария.

Медийно отразяване

HTV, хърватската обществена телевизия, ще покрие всички мачове на живо. Обичайният коментатор в студиото е Горан Влаович, играч от поколението, спечелило третото място във Франция през 1998. В студиото Загреб като анализатори и коментатори може да се появят и бивши играчи и треньори като Славен Билич, Роберт Просинечки и Ален Бокшич. Преди често се появяваха легендарният треньор Томислав Ивич, който правеше великолепни тактически анализи, и Щимац преди работата си като национален мениджър.

Ще има много фенове, които пътуват до Бразилия за финалите?

Хърватски фенове
Хърватски фенове

Имайки предвид лошата икономическа ситуация в страната, броят на феновете, които ще пътуват до Бразилия, няма да бъде впечатляващ. За съжаление, малко вероятно е те да се въздържат да не направят усташкия поздрав “Готови сме за родината!” (“Za dom – spremni!”).

Споделяне
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Преди 10 години

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *