Предаваха мача на откриването в московското метро

Световната купа прониква не само по улиците на Москва и района около стадион Лужники. Мачът на руския национален отбор срещу Саудитска Арабия беше гледан и в метрото. На 1 500 екрана, инсталирани във вагоните през май, обикновено се показват новини от Москва, прогнозата за времето, информация за задръствания, за откриване на изложби. Но вчера имаше световен шампионат.

“Това е уникален случай за стотици хиляди хора, които в този момент пътуваха с метрото”,

каза шефът на транспортния отдел в Москва Максим Лишутов пред Mosametro.ru.

“Те ще имат уникалната възможност да видят церемонията по откриването, първия мач на руския национален отбор и други мачове от Световното първенство.”

За необичайното предаване разказа привърженикът на националния отбор на Русия и Локомотив (Москва) Алексей. Той успя да види гола на Головин:

Влязох във вагона и, както обикновено, се зарових в интернет. Минута по-късно видях, че хората се спъват на вратата, нещо се случва, всички вдигнаха погледи от книгите и телефоните. Оказа се, че хората гледат мача на руския национален отбор и обсъждат играта. Точно в метрото видях, че Головин вкара гол. Хората се поздравиха и похвалиха националния отбор. В нашия вагон седеше фен на германския национален отбор – дори беше изненадан. На една станция се качи мрачен човек: “Отново футбол. Нашите винаги се излагат. За какво е всичко това?”. На което, една от бабите, които гледаха футбола с нас, отговори: “Би било по-добре за радвате за момчетата. Вижте колко добре играят.

Споделяне
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Преди 6 години

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *